Dobrodošli na naše stranice

Naša tvrtka je osnovana 1990. godine, a ime CLISSA je staro latinsko ime za KLIS, što znači KLJUČ.

Još od najranije prošlosti Klis je bio Ključ Dalmacije i tko je posjedovao Klis, kontrolirao je i (srednju) Dalmaciju. Klis je ishodište hrvatske vladarske obitelji Trpimirovića, a samim time i kolijevka hrvatske državnosti. Primjerice, knez Trpimir je stolovao u Klisu, a kralj Zvonimir se okrunio u Klisu, tako da s ponosom ističemo kako smo hrvatski kneževsko-kraljevski grad!

- Više o Klisu na: www.klis.com.hr i www.kliskiuskoci.hr

Prva Zastava

U siječnju 1990. smo kupili svoj prvi autobus (Zastava Neretva 25) i tek nakon četiri mjeseca limarsko-lakirerskih radova, autobus je bio spreman za tehnički pregled! Navedeni autobus je i danas u našem vlasništvu i ispravan – ostavljen je kao kamen temeljac tvrtke.

Peugeot kombi

Mercedes kombi

Od 1993. do 1995. posjedovali smo i kombi vozila (Peugeot J 5, Mercedes 310 D) kojima smo obavljali domaći i međunarodni prijevoz putnika i robe.

Od prve godine postojanja obavljamo organizirani prijevoz školske djece te smo do 2008. uspješno prevezli preko 1,5 milijuna djece bez ijedne ozljede! Najveći naručitelji toga dijela naših usluga jesu Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te Županija splitsko-dalmatinska za škole u Klisu, Muću, Dugopolju, Kaštel Sućurcu…

Trenutno posjedujemo 20 privrednih vozila (od 9 do 61 sjedećih mjesta) kojima obavljamo slijedeće vrste prijevoza:
- Posebni linijski prijevoz putnika (učenici i radnici)
- Slobodni prijevoz putnika (povremeni i naizmjenični)

Na području slobodnog prijevoza putnika surađujemo s gotovo svim većim hrvatskim putničkim agencijama prevozeći im putnike diljem Hrvatske i Europe (Generalturist, Gulliver Travel, Kompas, Kompas Zagreb, Elite travel, F – tours, I B C I…).

Nama dragi poslovni partneri jesu i male agencije, individualni naručitelji, kao i tvrtka Pomgrad gradnja za koju svakodnevno obavljamo prijevoz radnika na posao i s posla.

  • Sva naša vozila posjeduju dodatne police osiguranja putnika, kao i izvode iz Odobrenja za međunarodni prijevoz (licencij), a imaju i isti vizualni identitet.
  • Naša tvrtka je registrirana i kao njemački porezni obveznik, tako da smo ovlašteni za obavljanje slobodnog prijevoza putnika u Saveznu Republiku Njemačku, iz nje te za tranzit preko njezina teritorija.
  • Svim našim vozilima upravljaju stalno zaposleni vozači koji svojim iskustvom, izgledom, ponašanjem i poznavanjem jezika pristaju poslu koji obavljaju.